Astrofotografie -- Werkgroep Astrofotografie

 

Over Astrofotografie

Deze lijst vervangt de Yahoo!Groep Werkgroepastrofotografie.
Deze groep verenigt leden van de Belgische Vereniging voor Sterrenkunde - Werkgroep Astrofotografie, van de Vereniging Astrofotografie in Nederland en andere geïnteresseerden.
Je kan er je ervaringen, documenten en opnamen in voorstellen, vragen stellen en beantwoorden in verband met astrofotografie, het werken met CCD camera's of webcams. De lijst is bedoeld zowel voor beginners als gevorderden.
Astrofotografie wordt gezien in zijn breedste context inclusief de aankoop, zelfbouw, het gebruik van camera's, objectieven en telescopen voor astrofotografie. Fotografie van weerkundige fenomenen (halo's, bijzonnen, regenbogen...) zijn eveneens welkom.
Zoekertjes/koopjes in verband met astro-materiaal kunnen ook (graag slechts 1 maal plaatsen), commerciële reclame echter niet.
De voertaal is Nederlands.

Foto's die in één van de foto-albums van deze groep geplaatst worden, of die doorgestuurd worden als bijlagen bij een bericht, kunnen ook, zonder voorafgaande kennisgeving, gebruikt worden in een foto-album op www.vvs.be of een publicatie over astrofotografie uiteraard steeds met naam-vermelding. Leden die daartegen bezwaar hebben kunnen dit melden aan de Werkgroepleider van de VVS Werkgroep Astrofotografie.

Bram Goossens, Werkgroepleider van de VVS Werkgroep Astrofotografie en beheerder van deze lijst, zal gepast reageren op "off topic" berichten, indien nodig. Leden kunnen in principe vrij berichten posten, maar leden zullen na rijp beraad en uitzonderlijk gemodereerd of verwijderd worden indien ze niet op een positieve manier bijdragen aan de doelstelling van deze groep.

Om alle eerdere berichten op deze lijst te raadplegen, kijk in het Astrofotografie Archief. (Het huidige archief is alleen toegankelijk voor leden van de lijst.)

Gebruik van Astrofotografie
Om een bericht naar alle leden van de lijst te sturen, adresseert u het aan:
astrofotografie@ls.vvs.be.

Hieronder kunt u uzelf aanmelden als lid van de lijst of uw persoonlijke instellingen wijzigen.

Aanmelden bij Astrofotografie

Om u aan te melden bij Astrofotografie vult u onderstaand formulier in. Dit is een besloten lijst, wat inhoudt dat voor uw lidmaatschap goedkeuring is vereist van de lijstmoderator. De beslissing van de moderator krijgt u per e-mail toegestuurd. Dit is tevens een besloten lijst, wat betekent dat de ledenlijst niet toegankelijk is voor niet-leden.

  Uw e-mailadres:  
  Uw naam (optioneel):  
  U kunt hieronder een wachtwoord invullen. Dit voorziet in een zekere mate van bescherming en moet voorkomen dat anderen kunnen knoeien met uw lidmaatschap. Gebruik niet een eerder door u gebruikt wachtwoord, omdat het af en toe onversleuteld naar u gemaild zal worden.

  Als u ervoor kiest om geen wachtwoord in te vullen, wordt een automatisch gegenereerd wachtwoord naar u toegezonden zodra u uw aanmelding hebt bevestigd. U kunt steeds om toezending van uw wachtwoord vragen wanneer u uw persoonlijke instellingen wilt wijzigen. Maandelijks krijgt u uw wachtwoord toegemaild als herinnering.

  Kies een wachtwoord:  
  Herhaal het wachtwoord ter bevestiging:  
  Wat is uw voorkeurstaal voor de berichten?  
  Wilt u de berichten gebundeld ontvangen in een dagelijkse verzamelmail? Nee Ja

Astrofotografie leden
(De ledenlijst is alleen toegankelijk voor leden van de lijst.)

Vermeld uw adres en wachtwoord om toegang te krijgen tot de ledenlijst:

Adres: Wachtwoord:   

Om u af te melden van Astrofotografie, om uw wachtwoord toegestuurd te krijgen of om uw opties te wijzigen, vul uw e-mail adres in:

Als u dit veld leeg laat, zal straks gevraagd worden om uw e-mailadres


Astrofotografie wordt beheerd door steyaert at vvs.be, bram.goossens at telenet.be
Astrofotografie beheerdersinstellingen (alleen toegang met authorisatie)
Overzicht van alle maillijsten op ls.vvs.be

Delivered by Mailman
version 2.1.12
Python Powered GNU's Not Unix